fredag den 20. maj 2016

Koldhævede grovboller

Fordelen ved koldhævede boller er, at du laver dejen om aftnen, og næste morgen er der hurtigt nybagte boller. Denne opskrift på koldhævede grovboller er en af mine absolutte favoritter - et sundere alternativ til morgenbordet. 


Ca. 12-15 stk.

7 dl. koldt vand
25 g gær
3 dl havregryn
700 g blandet mel fx hvedemel, rugmel, speltmel mm.
2 tsk. salt
1 spsk. honning
2 gulerødder, revet

Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt havregryn, honning, gulerødder og salt og rør det hele sammen. Tilsæt herefter melet lidt af gangen under omrøring til dejen trækker tråde, men stadig er klistret. Stil skålen i køleskabet natten over. 
Kom bagepapir på en bageplade og ”sæt” bollerne på pladen vha. 2 skeer – dejen skal være klistret. Bages i ovnen ved 225° i ca. 15 minutter.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar