Denne pizzabund kan laves glutenfri og er også LCHF ;) Sødekartoflerne giver en skøn, velsmagende pizzabund og mætter godt. Også perfekt som lækker madpakke!
4 personer
3 sødekartofler
3 dl mel evt. malede havregryn for glutenfri
0,6 dl mandelmel
1 stor spsk. chiafrø
4-5 spsk. vand
1 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. tørret basilikum
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret hvidløgspulver
Lidt chiliflager
0,5 tsk. salt
Pizzasauce
Topping fx chorizo, portobellosvampe, mozzarella og gedeost
Skræl sødekartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem i
en gryde til de er helt møre. Hæld vandet fra sødekartoflerne og mos dem med en
gaffel til en fin konsistens.
I en lille skål røres chiafrø sammen med vand, lad det trække
10 minutter, til det får en æggekonsistens.
I en stor skål røres mel, mandelmel og krydderier sammen,
hvorefter sødekartoffelmosen tilsættes sammen med æbleeddike og
chia-massen. Rør det hele godt sammen. Beklæd en bageplade med bagepapir og
fordel sødekartoffelmassen herpå ved hjælp af en kniv, således bunden bliver
max ½ cm tyk. Bag bunden i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter til den er gyldenbrun. Lad bunden køle lidt
af.
Når bunden er kølet lidt af kommes pizzasauce og
fyld på bunden, hvorefter pizzaen bages 10-15 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar