torsdag den 24. marts 2016

Sweet potato pizza

Denne pizzabund kan laves glutenfri og er også LCHF ;) Sødekartoflerne giver en skøn, velsmagende pizzabund og mætter godt. Også perfekt som lækker madpakke! 


4 personer

3 sødekartofler
3 dl mel evt. malede havregryn for glutenfri
0,6 dl mandelmel
1 stor spsk. chiafrø
4-5 spsk. vand
1 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. tørret basilikum
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret hvidløgspulver
Lidt chiliflager
0,5 tsk. salt
Pizzasauce
Topping fx chorizo, portobellosvampe, mozzarella og gedeost

Skræl sødekartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem i en gryde til de er helt møre. Hæld vandet fra sødekartoflerne og mos dem med en gaffel til en fin konsistens.
I en lille skål røres chiafrø sammen med vand, lad det trække 10 minutter, til det får en æggekonsistens.
I en stor skål røres mel, mandelmel og krydderier sammen, hvorefter sødekartoffelmosen tilsættes sammen med æbleeddike og chia-massen. Rør det hele godt sammen. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel sødekartoffelmassen herpå ved hjælp af en kniv, således bunden bliver max ½ cm tyk. Bag bunden i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter til den er gyldenbrun. Lad bunden køle lidt af.
Når bunden er kølet lidt af kommes pizzasauce og fyld på bunden, hvorefter pizzaen bages 10-15 minutter.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar