lørdag den 27. februar 2016

Beef wellington

Beef wellington er en klassiker - perfekt til en hyggelig aften med besøg fra venner/familie, hvis maden skal lugte lidt af luksus ;) 


4-6 personer

800-1200 g oksemørbrad – ikke for ”tykt” et stykke, da det hele jo skal rulles sammen (150-200 g pr. mand)
1 rulle butterdej
250 g blandet svampe
1-2 pk parmaskinke
Sennep
Honning

Skær svampene i mindre stykker og kom dem op i en foodprocessor sammen med lidt salt. Puls det hele til den tynd, mørk masse. Varm en pande op og steg svampemassen til stort set al vandet er dampet væk.
Krydr oksemørbraden med salt og peber. Varm en pande op til den er rygende varm, og brank så oksemørbraden på alle 4 sider.
I et lille glas blandes sennep med lidt honning, så senneppen får lidt sødme. Smør senneppen på oksemørbradens 4 sider.
Riv et stort stykke Vita-wrap af og flad det ud på køkkenbordet. Bred parmaskinken ud derpå, så stykkerne ligger lige op af hinanden i en bred plade. Smør svampemassen ud over parmaskinken. Læg oksemørbraden midt på og rul svampe- og parmaskinkepladen rundt om oksemørbraden. Sørg for at Vita-wrappen strammer godt op om det hele. Lad oksemørbraden køle af i køleskabet i 20 minutter.
Rul butterdejen ud til en plade, læg oksemørbraden midt på og smør alle 4 kanter med en sammenpisket æggeblomme. Buk først den ene ende af butterdejspladen op over oksemørbraden og derefter den næste. Pres det hele godt sammen, så dejen lukker. Fold til sidst enderne ind under og læg det hele på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensel overfladen med sammenpisket æggeblomme, krydr med havsalt og skær riller i butterdejen, så den ikke sprækker.
Bages ca. 30 minutter i ovnen ved 200°, alt efter hvor rød mand vil have sin mørbrad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar