Beef wellington er en klassiker - perfekt til en hyggelig aften med besøg fra venner/familie, hvis maden skal lugte lidt af luksus ;)
4-6 personer
800-1200 g oksemørbrad – ikke for ”tykt” et stykke, da det
hele jo skal rulles sammen (150-200 g pr. mand)
1 rulle butterdej
250 g blandet svampe
1-2 pk parmaskinke
Sennep
Honning
Skær svampene i mindre stykker og kom dem op i en
foodprocessor sammen med lidt salt. Puls det hele til den tynd, mørk masse.
Varm en pande op og steg svampemassen til stort set al vandet er dampet væk.
Krydr oksemørbraden med salt og peber. Varm en pande op til
den er rygende varm, og brank så oksemørbraden på alle 4 sider.
I et lille glas blandes sennep med lidt honning, så senneppen
får lidt sødme. Smør senneppen på oksemørbradens 4 sider.
Riv et stort stykke Vita-wrap af og flad det ud på
køkkenbordet. Bred parmaskinken ud derpå, så stykkerne ligger lige op af
hinanden i en bred plade. Smør svampemassen ud over parmaskinken. Læg
oksemørbraden midt på og rul svampe- og parmaskinkepladen rundt om
oksemørbraden. Sørg for at Vita-wrappen strammer godt op om det hele. Lad
oksemørbraden køle af i køleskabet i 20 minutter.
Rul butterdejen ud til en plade, læg oksemørbraden midt på og
smør alle 4 kanter med en sammenpisket æggeblomme. Buk først den ene ende af butterdejspladen
op over oksemørbraden og derefter den næste. Pres det hele godt sammen, så
dejen lukker. Fold til sidst enderne ind under og læg det hele på en bageplade
beklædt med bagepapir. Pensel overfladen med sammenpisket æggeblomme, krydr med
havsalt og skær riller i butterdejen, så den ikke sprækker.
Bages ca. 30 minutter i ovnen ved 200°, alt efter
hvor rød mand vil have sin mørbrad.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar