lørdag den 27. februar 2016

Zoodle suppe to go

Dette er den ultimative madpakke! Lækkert, sundt og nemt at lave. Det hele laves søndag aften, og så er der mad til hele ugen - det kan ikke blive nemmere...


6 glas

2 stk. kyllingebryst
6 dl. rødkål/rødt spidskål
250 g svampe – gerne af asiatisk type
6 dl. spinatblade (eller andet grønt fx grønkål)
2 store squash

Krydderblanding:
1,25 dl. gærflager (kan købes i større supermarkeder eller helsekostbutikker)
3 spsk. havsalt
2 spsk. tørret hvidløg
1,25 spsk. sukker
1 tsk. tørret gurkemeje
1 tsk. tørret timian
½ tsk. tørret oregano
½ tsk. tørret basilikum
½ tsk. tørret salvie
Lidt tørret ingefær

Kom alle ingredienserne til krydderblandingen i en skål og vend det hele godt sammen. Dette er en stor portion – der er til mange gange fremover.
Find 6 høje glas/plastikbøtter frem med en stor åbning – vigtigt, så du kan få suppen ud igen, når den skal spises.
Tænd ovnen på 200°. Kom kyllingebrysterne op i et smurt fad og drys overfladen med havsalt og friskkværnet peber. Bag kyllingebrysterne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte. Lad kyllingen køle af og skær den herefter i mindre tern.
Skær svampene i mundrette bidder og steg dem gyldne på en var pande. Sæt svampene til side og lad dem køle af.
Snit rødkålen fint. Vask spinatbladene og læg dem udbredt på et viskestykke. Læg et andet viskestykke ovenpå spinaten, så det overskydende vand fjernes. Kør squashene til zoodle på spirelli-maskinen.
Saml de 6 suppe-blandinger ved at komme 1/6 kylling i hver, herefter 1/6 rødkål, 1/6 svampe, 1 spsk. krydderblanding, 1/6 spinatblade og til sidst 1/6 zoodle. Lad glassene stå i køleskabet max 7 dage.
Anretning: tilsæt kogende vand, så det næsten dækker zoodlene, kom låg på og lad det hele trække 5 minutter – server 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar