Dette grovbrød er super hurtigt at lave, da det ikke kræver hævning. Brødet er svampet og lækkert - lige til morgenbordet.
1 brød
50 g gær
3,5 dl lunken vand
1,5 dl rugmel eller anden grov meltype
6 dl hvedemel
½ dl chiafrø
½ dl solsikkekerner
½ dl græskarkerner
1 æg
1 spsk. honning
½ tsk. salt
Smulder gæren i en stor skål, tilsæt det lunkne vand og rør
gæren ud. Tilsæt så honning, æg, salt og kerner og rør det hele sammen. Herefter
tilsættes rugmelet under omrøring og til sidst tilsættes hvedemelet. Rør dejen godt
sammen til den trækker tråde – dette giver det lækreste brød.
Kom dejen op i en smurt rugbrødsform og sæt den i en kold ovn,
hvor den bages ved 225° i 30 minutter. Vend det bagte brød ud af rugbrødsformen og
lad det køle af.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar