Pekannødder kan godt være lidt dyre, men på markeder i udlandet kan man ofte købe nogle med hjem til en god pris! Denne pie med ahornsirup og muscovadosukker er tung, men utrolig lækker.
Tærte 26-28 cm
Tærtebund:
240 g mel
160 g blødt smør
20 g sukker
75 ml koldt vand
Fyld:
300 g pekannødder
80 g muscovadosukker
375 g ahornsirup
3 æg
½ tsk. salt
Skær smørret i mindre firkanter og kom dem op i en
foodprocessor med dejkniven på. Tilsæt mel og sukker og kør dejen til en
smuldret masse. Kom nu koldt vand ved til dejen samler sig. Tag dejen ud og ælt
den sammen med hænderne. Kom dejen i en skål og stil den til hævning i 30
minutter.
Kom dejen ned i et smurt tærtefad og tryk den ud med hænderne
så bunden er helt tynd. Skær den overskydende dej væk.
Pisk æg, muscovadosukker og salt sammen i en skål til det er
lyst og skummende. Tilsæt herefter ahornsiruppen og pisk det hele godt sammen.
Hak pekannødderne groft og vend dem ned i skålen. Hæld fyldet
ned i fadet ovenpå tærtebunden. Bages i ovnen ved 175° i 1 time (til fyldet er fast).
Serveres med cremefraise rørt op med
vaniljesukker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar