lørdag den 17. oktober 2015

Koldhævede ølandsboller

Disse ølandsboller er nemme at lave! Slå dejen sammen fredag aften og så er der hurtigt nybagte boller lørdag morgen :) Ølandshvede er en gammel kornsort, som har et højt proteininhold. Ølandshvedemel er markant mere brunt end almindelig hvedemel og har også en mørkere, mere kraftfuld smag. Jeg er solgt! 


Ca. 16 stk.

15 g gær
6 dl. vand
1 dl skyr
1 spsk. honning
1 tsk. havsalt
2 dl mandler, grofhakket
1 dl græskarkerner
1 dl solsikkekerner
800 g ølandshvedemel  

Kom vand, skyr og honning ned i en stor skål og rør det sammen. Tilsæt gæren og rør den ud. Tilsæt herefter kerner, mandler og havsalt – til sidst tilsættes melet lidt af gangen, mens dejen røren godt igennem med en ske eller på en røremaskine. Dejen skal være våd, men ikke for klistret – den skal lige netop slippe siderne. Kom husholdningsfilm over skålen og stil den i køleskabet til næste dag – dejen skal minimum hæve 8 timer.
Næste dag tændes ovnen på 250° med en bageplade i, så den også bliver varmet op.
Tag dejen ud af køleskabet og form bollerne ved at sætte dejklatter på et stykke bagepapir vha. 2 spiseskeer. Form 16 boller i alt. Lad bollerne hæve 20 minutter og bag dem så herefter i 10-12 minutter til de er gyldne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar