Disse flutes har en sprød skope og blødt indre. De er langtidshævet, men ellers nemme at lave. Klart mine favorit flutes!
12 flutes
10 g gær
1,5 L vand
Ca. 1 kg hvedemel
800 g ølandshvedemel
1,5 spsk. salt
1,5 spsk. salt
Kom gær og vand op i en stor skål og rør
gæren ud. Tilsæt ølandshvedemel og salt og rør dejen sammen. Tilsæt hvedemelet
lidt af gangen under omrøring til dejen lige netop slipper siderne. Kom et
stykke husholdningsfilm over skålen og stil den i køleskabet til næste dag –
dejen skal minimum hæve 8 timer.
Næste dag tages dejen ud af køleskabet
og stilles på køkkenbordet, hvor den skal hæve min 2-3 timer.
Efter hævningen vendes dejen forsigtigt
ud på et meldrysset hold og trækkes til en aflang plade. Bordet skal være godt meldækket,
så dejen ikke hænger fast.
Tænd ovnen på 250°, sæt en tom bradepande ind i bunden og fyld den
med vand, så der bliver fugtigt i ovnen. Sæt også en bageplade ind i ovnen, så
den bliver varmet op samtidig.
Skær dejpladen ud med en
skarp kniv til 12 flutes, som kommes på et stykke bagepapir. Flyt bagepapiret
over på den varme bageplade og bag flutesene midt i ovnen i 10-12 minutter til
overfladen er gylden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar