lørdag den 17. oktober 2015

Ølandsflutes

Disse flutes har en sprød skope og blødt indre. De er langtidshævet, men ellers nemme at lave. Klart mine favorit flutes! 


12 flutes

10 g gær
1,5 L vand
Ca. 1 kg hvedemel
800 g ølandshvedemel
1,5 spsk. salt

Kom gær og vand op i en stor skål og rør gæren ud. Tilsæt ølandshvedemel og salt og rør dejen sammen. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen under omrøring til dejen lige netop slipper siderne. Kom et stykke husholdningsfilm over skålen og stil den i køleskabet til næste dag – dejen skal minimum hæve 8 timer.
Næste dag tages dejen ud af køleskabet og stilles på køkkenbordet, hvor den skal hæve min 2-3 timer.
Efter hævningen vendes dejen forsigtigt ud på et meldrysset hold og trækkes til en aflang plade. Bordet skal være godt meldækket, så dejen ikke hænger fast.
Tænd ovnen på 250°, sæt en tom bradepande ind i bunden og fyld den med vand, så der bliver fugtigt i ovnen. Sæt også en bageplade ind i ovnen, så den bliver varmet op samtidig.
Skær dejpladen ud med en skarp kniv til 12 flutes, som kommes på et stykke bagepapir. Flyt bagepapiret over på den varme bageplade og bag flutesene midt i ovnen i 10-12 minutter til overfladen er gylden.     

Ingen kommentarer:

Send en kommentar