tirsdag den 12. august 2014

Asiatiske fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller er bare lækkert! Denne version har et strejf af Østen og er en klar favorit på spisebordet hos mig. 


4 personer

500 g fisk fx torsk og laks
200 g tigerrejer
1 æg
3 tsk. gul/rød karrypasta
1 håndfuld koriander
2 tsk. revet ingefær
Saften fra ½ lime
2 spsk. fishsauce
2 tsk. maizena
2 tsk. sukker
2 tsk. salt

Pil fisken fri fra ben og skær den i mindre stykker, som kommes i en foodprocessor sammen med de pillede tigerrejer. Tilsæt herefter de resterende ingredienser og kør det hele til en lind fars. Stil farsen i køleskabet i mindst 30 minutter, så smagen kan sætte sig.
Steg fiskefrikadellerne i smør og olie på en pande under svag varme, så de bliver gennemstegte med en gylden overflade. 
Alternativ kan du bage fiskefrikadellerne i ovnen ved 225 °C i 20 minutter, hvis du ønsker en mere fedtfattig version. Her skal fiskefrikadellerne have 10 minutter på hver side.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar