tirsdag den 22. juli 2014

Gnocchi ala romana

Jeg ELSKER gnocchi. Denne opskrift er med semolina-mel, og gnocchierne er derfor anderledes udformede end de traditionelle gnocchi. Den søde tomatsauce passer perfekt til de gratinerede gnocchi. 


4 personer

Gnocchi:
500 g semolina-mel
4 æggeblommer
200 g smør
2 l mælk
Revet parmesanost
½ tsk. salt og lidt revet muskatnød 

Tomatsauce:
500 g cherrytomater, gerne friske
4 fed hvidløg
½ tsk. sukker
Lille håndfuld friske basilikumblade
Salt

Kom mælken i en gryde sammen med salt, muskatnød og halvdelen af smørret. Bring det hele i kog og tilsæt så semolina-melet mens der piskes godt. Rør rundt i blandingen, mens den koger op over svag varme – når den koger skal der piskes i ca. 10 minutter. Lad herefter massen køle lidt af.
Tilsæt så de 4 æggeblommer samt 160 g revet parmesanost og vendt det rundt. Smag til med salt og peber.
Kom bagepapir på en bageplade og bred massen ud herpå – den skal være ca. 1 cm tyk! Lad dejen køle af, og skær den så i mindre firekanter med d = 4 cm eller udstik små, runde cirkler. Læg de store gnocchi i et ildfast fad smurt med smør, så de lapper lidt ind over hinanden. Smør overfladen af gnocchierne med smeltet smør og drys med friskrevet parmesanost.
Bages i ovnen ved 200 ° i 15 minutter til overfladen er gylden.  
Lav tomatsaucen ved at skære cherrytomaterne i mindre stykker og kom dem i en stor gryde over middelvarme. Rør rundt i saucen samtidig med, at der tilsættes hvidløg, sukker og salt. Læg så låg på saucen, og lad  den koge ved svag varme i ½ time. Til sidst blendes saucen med en stavblender og basilikumbladene hakkes og kommes i.
Server gnocchierne på en bund af tomatsauce.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar