Vandbakkelser er en gammel, klassisk, dansk dessert, og med god grund! De er lækre fyldt med kagecreme, flødeskum og jordbær/jordbærsyltetøj.
10 stk.
2 æg
1,25 dl. vand
60 g margarine
75 g hvedemel
1 knsp. salt
½ tsk. sukker
1 tsk. bagepulver
Tilbehør: kagecreme, flødeskum, jordbær, jordbærsyltetøj og flormelis
Kom vand, margarine, salt og sukker i en gryde og bring det i
kog – tag straks gryden af blusset, når det koger. Tilsæt melet på en gang
under kraftig pisken med et piskeris. Kom gryden tilbage på blusset, og varm
den et par minutter, til dejen slipper grydens bund let. Afkøl langsomt dejen i gryden, det tager ca. 40 minutter.
Slå æggene ud i en kop og pisk dem med en gaffel.
Tilsæt bagepulver til den afkølede dej, og tilsæt derefter
gradvist æggene imens der piskes med en håndmixer. Sæt dejen i klatter på størrelse med en valnød på en
bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 190° i 25-35 minutter, til de er gyldenbrune. Obs: ovnen må IKKE åbnes under de første 20 minutter
af bagningen. Når vandbakkelserne er bagt, tages de ud af ovnen
og afkøles på en rist.
Vandbakkelserne skæres over og fyldes med
flødeskum, kagecreme og jordbærsyltetøj, lukkes og drysses med flormelis.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar