Disse muffins med et indre af lemon curd og en top af marengs er syndig lækre!
20 stk.
Muffin dej:
250 g blødt smør
4 tsk. bagepulver
270 g sukker
6 æg
Vaniljekorn fra 2 stang vanilje
Revet skal fra 2 citroner
Marengs:
350 g sukker
1,5 tsk. vaniljesukker
1 gl. lemon curd
Pisk smør, sukker, æg, vaniljekorn og citronskal godt sammen
i en stor skål. Bland så mel og bagepulver sammen i en anden skål og sigt halvdelen ned i dejen.
Tilsæt herefter mælken og så den sidste halvdel af melblandingen. Pisk dejen godt med en håndmixer til
den bliver glat.
Stil 20 muffin-forme op på en bageplade og fyld dem ¾ op med dejen. Bag kagerne i ovnen ved
175° i 25 minutter. Når kagerne er kølet af laves et hul i midten ved at fjerne det midterste af kagen, som herefter fyldes op
med lemon curd.
Kom ingredienserne til marengs i en metalskål og varm den
op over et vandbad, imens der piskes godt med en håndmixer - blandingen må ikke koge, men der skal
piskes, indtil alt sukkeret er opløst. Når sukkeret er smeltet tages metalskålen af
vandbadet og der piskes ca. 10 minutter mere til marengs-massen får et blankt udseende og danner stive
toppe. Kom marengs-massen i en sprøjtepose med stor tylle og
sprøjt den på muffinsene i pæne toppe.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar