torsdag den 2. januar 2014

Citronmuffins med marengs

Disse muffins med et indre af lemon curd og en top af marengs er syndig lækre!  

20 stk.

Muffin dej:
250 g blødt smør
400 g mel
4 tsk. bagepulver
270 g sukker
6 æg
2 dl fingervarm mælk
Vaniljekorn fra 2 stang vanilje
Revet skal fra 2 citroner

Marengs:
4-5 æggehvider
350 g sukker
1,5 tsk. vaniljesukker

1 gl. lemon curd

Pisk smør, sukker, æg, vaniljekorn og citronskal godt sammen i en stor skål. Bland så mel og bagepulver sammen i en anden skål og sigt halvdelen ned i dejen. Tilsæt herefter mælken og så den sidste halvdel af melblandingen. Pisk dejen godt med en håndmixer til den bliver glat. 
Stil 20 muffin-forme op på en bageplade og fyld dem ¾ op med dejen. Bag kagerne i ovnen ved 175° i 25 minutter. Når kagerne er kølet af laves et hul i midten ved at fjerne det midterste af kagen, som herefter fyldes op med lemon curd.
Kom ingredienserne til marengs i en metalskål og varm den op over et vandbad, imens der piskes godt med en håndmixer - blandingen må ikke koge, men der skal piskes, indtil alt sukkeret er opløst. Når sukkeret er smeltet tages metalskålen af vandbadet og der piskes ca. 10 minutter mere til marengs-massen får et blankt udseende og danner stive toppe. Kom marengs-massen i en sprøjtepose med stor tylle og sprøjt den på muffinsene i pæne toppe. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar