Tom yom er en thailandsk klassiker - en lækker, stærk rejesuppe, som er super nem at lave, om end den kræver en del special-ingredienser.
4-6 personer
400 g. tigerrejer
1,5 L bouillon (fx grøntsags- eller reje-)
2,5 dl. kokoscreme (alternativt kokosmælk)
2 tsk. tom yam paste
100-150 g østershatte
1/2 bakke cherrytomater
1-2 små grønne chili (fjern stok og kerner, hvis du ønsker en mildere smag)
2 spsk. galangarod
1,5 L bouillon (fx grøntsags- eller reje-)
2,5 dl. kokoscreme (alternativt kokosmælk)
2 tsk. tom yam paste
100-150 g østershatte
1/2 bakke cherrytomater
1-2 små grønne chili (fjern stok og kerner, hvis du ønsker en mildere smag)
2 spsk. galangarod
8 kaffir lime blade, revet i mindre stykker
4 stængler citrongræs
4 fed hvidløg
4 stængler citrongræs
4 fed hvidløg
4-6 thai skalotteløg
4 spsk fish sauce
2 spsk. tom yom paste
Frisk limesaft
Pil tigerrejerne ved at fjerne skal, hoved og tarm – kom rejekødet
i en skål og hoveder og skaller i en lille gryde. Skær østershattene i mindre stykker, cherrytomater i kvarte, chili i ringe, citrongræs i 2,5 cm store stykker, hvidløg i mindre tern og thai skalotteløg og galangarod i tynde skiver. Skær rejerne i mundrette bidder.
Start med at lave en rejefond ved at komme vandet i
en gryde sammen med rejehoveder, –skaller og bouillon, lad det hele koge uden låg i 10 minutter, og
si så rejefonden fra.
Svits tom yom paste af i olie i en stor gryde, tilsæt fonden og kog suppen op. Herefter tilsættes alle grøntsager, kokosmælk og fish sauce - kog suppen op et par minutter. Tilsæt til sidst rejerne og kog dem kortvarigt til de skifter farve fra grå til lyserøde (hvis de er friske) eller blot i 10-20 sekunder, hvis de allerede er kogt.
Krydder suppen med frisk limesaft og server straks evt. med frisk koriander på toppen.
OBS! Galanga, kaffir lime blade og citrongræs kan ikke spises!
Svits tom yom paste af i olie i en stor gryde, tilsæt fonden og kog suppen op. Herefter tilsættes alle grøntsager, kokosmælk og fish sauce - kog suppen op et par minutter. Tilsæt til sidst rejerne og kog dem kortvarigt til de skifter farve fra grå til lyserøde (hvis de er friske) eller blot i 10-20 sekunder, hvis de allerede er kogt.
Krydder suppen med frisk limesaft og server straks evt. med frisk koriander på toppen.
OBS! Galanga, kaffir lime blade og citrongræs kan ikke spises!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar