Tiramisu er en af de mest kendte og elskede italienske desserter - og med god grund! Smagen af god kaffe, den tykke creme og ladyfingers er og bliver en lækker kombination.
6 personer
6 personer
2 pasteuriserede æggeblommer
2 pasteuriserede æggehvider
500 g mascarpone
90 g sukker
2 dl. stærk kaffe (espresso)
1 dl. amaretto
30 lady fingers
Kakaopulver og lys chokolade til pynt
Pisk æggeblommer og sukker til en lys masse i en skål, pisk herefter
mascarponen i. Pisk så æggehviderne stive og vend dem i ostemassen.
Bland kaffe, vand og amaretto og del det i tre lige store
portioner.
Læg 10 lady fingers i et tærtefad og fordel 1/3 af
kaffe-blandingen over, hvorefter lady fingersene flyttes over i det fad, som
tiramisuen skal laves i. Fordel 1/3 af ostemassen ovenpå og gentag processen,
så der i alt bliver 3 lag. Lad tiramisuen stå i køleskabet i mindst 24 timer, så den kan sætte sig.
Ved servering sies kakaopulver over kagen og den drysses med hakket lys chokolade.
Ved servering sies kakaopulver over kagen og den drysses med hakket lys chokolade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar