Cheesecake er noget af det lækreste jeg ved! Denne version med en sauce af friske hindbær er syndig og lækker på en gang.
8 personer
Bund:
100 g havregryn
150 g smør
Ostemasse:
150 g sukker
3 dl. piskefløde
1 stang vanilje
1 usprøjtet citron
1 usprøjtet appelsin
Hindbærsauce:
100 g sukker
500 g hindbær
Smør springformen med margarine.
Pak kiksene ind i et viskestykke og slå dem til fine krummer. Tør-rist så havregrynene i en pande ved svag varme, til de får
lidt farve. Skær smørret i terninger og kom det op i panden sammen med
kiksesmulderet. Rør blandingen godt igennem mens smørret smelter, og kom
herefter blandingen ned i springformen, pres den godt sammen og glat
overfladen. Sæt springformen i køleskabet i 1 time, så bunden kan køle af.
Lav ostemassen ved at flække vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem ned i en
stor skål. Riv så citron- og appelsinskallen fint, pres citronen på en citruspresser og
tilsæt begge dele til skålen. Kom flødeost og sukker ned i skålen og rør det
hele sammen til en jævn masse. I en anden skål piskes fløden til skum, hvorefter
flødeskummen forsigtig vendes ned i ostemassen. Ostemassen fordeles til sidst ovenpå
kiksebunden i springformen, overfladen glattes og kagen sættes på køl i mindst
1 time.
Lav til sidst hindbærsaucen ved at komme sukker og hindbær i en skål og mos det med en stavblender
til en ensartet masse. Si hindbærsaucen fri for kerner. Ved servering hældes
hindbærsaucen over cheesecaken.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar