Hjemmelavet birkes gør morgenmaden i weekenden lidt mere hyggelig! De kan laves i forvejen og tages op af fryseren - så slipper du også for turen til bageren.
12 stk.
375 g hvedemel
50 g smør
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 æg
25 g gær
2 dl. mælk
Birkes til pynt
200 g smør til mellem lagene
Opløs gæren i den kolde mælk, tilsæt de øvrige ingredienser
og ælt dejen til en ensartet masse. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord til ca. 40 x 40 cm og del så dejen i 2 lige store stykker. Smør så 100 g blødt smør på 2/3 af hver dejplade, og fold så den del af dejen, som ikke er smurt med smør over den midterste 1/3 og herefter foldes den sidste smør-beklædte del over. Rul dejen let ud med en kagerulle, så lagene bliver mas sammen. Skær dej-stangen ud i 6 lige store stykker. Sæt til sidst tebirkesene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve op til dobbeltstørrelse, hvilket ca. tager 1/2-1 time. Inden tebirkesene skal i ovnen pensles de med et sammenpisket æg og drysses med birkes.
Bages i ovnen ved 200° i 20-25 minutter.
Bages i ovnen ved 200° i 20-25 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar