fredag den 3. januar 2014

Tarte au citron

Tarte au citron er en kendt fransk kage, som har en intens smag af citron og en lækker cremet top af marengs. Den er LÆKKER! 

Ca. 8 personer

Mørdej:
250 g mel
170 g smør
65 g flormelis
1 æg
2 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt

Citron-creme:
Fileter af 2 citroner
Revet skal af 1 citron
100 g sukker
2 hele æg
2 æggeblommer
2 dl. piskefløde

Marengesmasse:
125 g æggehvider
200 g sukker
1 dl. vand

Kom mel, flormelis, vaniljesukker, salt og smør i en stor skål, og smuldr smørren ud i melet. Tilsæt så ægget, saml dejen og lad den hvile 1 time i køleskabet. Herefter rulles dejen ud og lægges i en tærteform smurt med margarine. Dejen skal nu bages blindt dvs. med et stykke bagepapir ovenpå dejen og tørrede bønner ovenpå bagepapiret, så dejen ikke hæver op. Bages i ovnen ved 220° i 15 minutter, hvorefter bønner og bagepapir fjernes, og tærten bager færdig i yderligere 5 minutter.
Lav citron-cremen ved at blende citronfileter, citronskal, sukker, æg og æggeblommer sammen til en cremet masse, tilsæt så fløden. Hæld citronmassen i tærtebunden og bag den ved 150° i ca. 30 minutter eller til cremen har ”sat sig”. Lad så tærten køle af.
Til sidst laves marengsmassen ved at komme sukker og vand i en lille gryde, og koge det for svag varme til en klar sirup. Pisk æggehviderne til skum, og tilsæt så sukkerlagen lidt efter lidt imens der piskes - der skal piskes indtil marengsmassen bliver blank. Kom marengsmassen i en sprøjtepose og dekorer hele tærtens overflade med marengsmassen.
Bag til sidst tærten yderligere i ovnen på grill-funktion til marengsen er let gylden. 
Tærten skal køle af, før den spises.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar