Tarte au citron er en kendt fransk kage, som har en intens smag af citron og en lækker cremet top af marengs. Den er LÆKKER!
Ca. 8 personer
250 g mel
170 g smør
65 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
Citron-creme:
Fileter af 2 citroner
Revet skal af 1 citron
100 g sukker
2 hele æg
2 æggeblommer
2 dl. piskefløde
Marengesmasse:
125 g æggehvider
200 g sukker
1 dl. vand
Kom mel, flormelis, vaniljesukker, salt og smør i
en stor skål, og smuldr smørren ud i melet. Tilsæt så ægget, saml dejen og lad den hvile 1 time i køleskabet. Herefter rulles dejen ud og lægges i en tærteform smurt med margarine. Dejen skal nu bages blindt dvs. med et stykke bagepapir ovenpå dejen og tørrede
bønner ovenpå bagepapiret, så dejen ikke hæver op. Bages i ovnen ved 220° i 15 minutter, hvorefter
bønner og bagepapir fjernes, og tærten bager færdig i yderligere 5 minutter.
Lav citron-cremen ved at blende citronfileter, citronskal, sukker, æg og
æggeblommer sammen til en cremet masse, tilsæt så fløden. Hæld citronmassen i tærtebunden
og bag den ved 150° i ca. 30 minutter eller til cremen har ”sat sig”. Lad så tærten
køle af.
Til sidst laves marengsmassen ved at komme sukker og vand i en lille gryde, og koge det for svag varme til en klar sirup. Pisk æggehviderne til skum, og tilsæt så
sukkerlagen lidt efter lidt imens der piskes - der skal piskes indtil marengsmassen bliver blank. Kom marengsmassen i en sprøjtepose og dekorer hele tærtens overflade med marengsmassen.
Bag til sidst tærten yderligere i ovnen på grill-funktion
til marengsen er let gylden.
Tærten skal køle af, før den spises.
Tærten skal køle af, før den spises.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar