Jordbær er smagen af Danmark om sommeren, og derfor en af de helt store dansk klassikere!
26-28 cm
500 g jordbær
Mørdej:
100 g smør i terninger
50 g flormelis
1 æg
Mazarinmasse:
150 g marcipan
2 æg
50 g mel
150 g sukker
Vaniljecreme:
2 æg
½ L sødmælk
30 g maizena
75 g rørsukker
2 dl. piskefløde
Kom smør og mel ned i en stor skål og smuldr smørret ind i melen. Sigt så flormelis
i og tilsæt derefter ægget. Ælt det hele sammen og stil dejen køligt i 30 minutter.
Lav mazarinmassen ved at blande marcipan og rørsukker sammen med en håndmixer, tilsæt herefter smør og så æggene ét af gangen. Til sidst tilsættes melet og det hele piskes godt igennem.
Smør nu en tærteform med margarine, tryk mørdejen ud heri
med hænderne og fordel mazarinmassen ovenpå. Bages ved 200° i 25 minutter.
Lav vaniljecremen ved at piske æg og maizena sammen,
tilsæt så vaniljekorn og rørsukker. Rør herefter mælken i og varm cremen op til den
koger og bliver tyk. Tag cremen af varmen og lad den blive kold. Pisk fløden til skum og vend dem i
cremen. Læg vaniljecremen på den
kolde kage og pynt med halve jordbær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar