Solsikkegifler serverer vi ofte i min familie til fødselsdage i stedet for den traditionelle (og kedelige) fødselsdagsbolle. Jeg elsker også at spise giflerne til morgenmad i weekenden.
4 personer
¼ pk. gær
1 dl varm vand
½ dl. yoghurt
1,5 dl. sigtemel
2 dl. hvedemel
1 spsk. olie
½ tsk. salt
1 æg til pensling
Læg solsikkekernerne i blød i kogende vand i 10
minutter.
Smuldr gæren i en stor skål, tilsæt vandet og rør
gæren ud. Tilsæt herefter salt, olie, solsikkekerner og yoghurt og rør dejen godt sammen. Til
sidst tilsættes melet, og dejen æltes godt igennem. Rul dejen ud i en cirkel og
skær cirklen ud i 8 trekanter. Hver trekant rulles sammen fra den brede ende og
ligges på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad giflerne hæve tildækket i 15
minutter og pensel dem derefter med det sammenpiskede æg.
Bages i ovnen ved 200° i 20 minutter til de er gyldne.
Bages i ovnen ved 200° i 20 minutter til de er gyldne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar