Gulerodsboller er altid godt! Du kan bruge dem i madpakken eller til morgenbordet i stedet for rundstykker - mums!
36 stk.
5 dl. lunken vand
50 g gær
½ kg groftrevne gulerødder
50 g solsikkekerner
50 g hørfrø
1,5 tsk. salt
3 spsk. honning
3 æg
150 g fuldkornsmel
800 g hvedemel
Pensling: 1 æg
Smuldr gæren ned i en stor skål og rør den ud i
vandet. Tilsæt så revne gulerødder, kerner, æg, salt, honning og fuldkornsmel. Rør
dejen godt igennem mens hvedemelet tilsættes lidt af gangen. Dejen skal være
fugtig og let klistret og egner sig således ikke til æltning. Lad dejen hæve 30
minutter tildækket.
Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt dejklatter på bagepladen vha. 2 skeer. Pensel bollerne med et sammenpisket æg. Lad bollerne efterhæve i 45 minutter.
Bag bollerne i ovnen ved 200° i 15 minutter til de er gyldne.
Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt dejklatter på bagepladen vha. 2 skeer. Pensel bollerne med et sammenpisket æg. Lad bollerne efterhæve i 45 minutter.
Bag bollerne i ovnen ved 200° i 15 minutter til de er gyldne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar