lørdag den 4. januar 2014

Naan brød

Naan brød er super lækkert til indisk mad, hvor man bruger de søde, krydrede brød til at dyppe i diverse tilbehør fx dahl, indisk hummus eller curry-retten. 


16 stk.

50 g gær
8 dl. lunken mælk
200 g smeltet smør
2 æg
25 dl. hvedemel
2 dl. sukker
2 tsk. groft salt
2 tsk. ristet, stødt kardemomme
4 dl. yoghurt naturel til pensling
Nigella-frø til ovenpå brødet

Smulder gæren ned i en stor skål, tilsæt den lunkne mælk og rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt så resten af ingredienserne og ælt dejen sammen til den er fast og let klæberig. Sæt dejen til hævning tildækket i 1 time.
Del dejen i 16 klumper og form så brødene ved at trække  i dem, så de bliver tynde, aflange og dråbeformede. Kom bollerne på en bageplade bekædt med bagepapir, pensel med yoghurt og drys nigella-frø på. Lad brødene efterhæve i 30 minutter. 
Bages på en varmesten eller ved varmluft 200° i ovnen  til de er svagt lysebrune.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar