fredag den 3. januar 2014

Pæretærte med marcipan

Denne pæretærte med marcipan er bare lidt bedre end andre pæretærter! Server den lun med en kugle vaniljeis eller lidt flødeskum rørt op med creme fraiche og vaniljesukker - MUMS! 


1 tærte

Mørdej:
150 g hvedemel
100 g smør
1 æggeblomme
1 spsk. koldt vand
2 spsk. flormelis

Creme:
150 g rå marcipan
75 g  blødt smør
100 g flormelis
1 æg
½ dl. piskefløde

4 halve pærer fra dåse

Smelt smørret i en lille gryde og kom det derefter i en skål med de øvrige ingredienser til dejen. Rør det hele godt sammen. Lad dejen hvile i køleskabet 1 time. Rul herefter dejen ud og kom den i et tærtefad smurt med margarine.
Riv nu marcipanen groft og bland det med flormelis. Tilsæt så smørret i små tern og vend herefter det sammenpiskede æg og piskefløden i. Kom cremen i tærteformen. Skær til sidst pærerne i både og læg dem ovenpå cremen. Bages i ovnen ved 200° i 40-45 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar