Mascarpone er en ost, som ofte anvendes i italiensk madlavning - den er fx en af hovedingredienserne i Tiramisu. Prøv at lave din egen mascarpone, det er både sjovt og smager godt!
600 g
1 L piskefløde
2 spsk. citronsaft
Kom fløden i en lille gryde og varm den op
til 85° over middelsvag varmen, mens der røres i gryden. Bland citronsaften sammen med 2 spsk. vand i et lille glas, og tilsæt det til gryden - dette medfører, at fløden begynder at tykne. Rør forsigtigt rundt i fløden og tag den så af varmen. Stil gryden i køleskabet i 12 timer, så begynder fløden at skille til valle og ostemasse imens. Til sidst kommes ostemassen i en si med ostelærred i og lægges under pres i køleskabet i ca. 12 timer, så vallen kan løbe fra. Herefter er osten færdig og den kommes på glas og opbevares i køleskabet i 7-14 dage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar