Lav dine egen surdej! Det er blevet ret moderne at lave sin egen surdej og bruge den, når man bager brød. Jeg bruger min surdej, når jeg bager rugbrød, flutes eller boller.
Ca. 0,5 L
1 dl. vand
1 dl. rugmel
1 dl. hvedemel
En lille klat honning
Et skvæt kærnemælk
Bland vand, hvedemel, rugmel, honning og kærnemælk sammen i en skål, og lad det stå udækket fremme
ved stuetemperatur til næste dag, så bakterierne kan formere sig. Næste morgen
tilsættes så yderligere 0,5 dl. hvedemel, 0,5 dl. rugmel og 1 dl. vand, og massen røres godt igennem. Denne proces gentages hver dag indtil surdejen begynder at boble lystigt og lugte
af øllebrød, så er den klar, og stilles på køl.
OBS: det er vigtigt altid at gemme noget af surdejen, hver gang man bruger den, også fodre surdejen med 1 dl. mel og 1 dl. vand, så man altid har surdej nok. Surdejen skal efter ”fodring” trække ved stuetemperatur i ca. 1 døgn.
OBS: det er vigtigt altid at gemme noget af surdejen, hver gang man bruger den, også fodre surdejen med 1 dl. mel og 1 dl. vand, så man altid har surdej nok. Surdejen skal efter ”fodring” trække ved stuetemperatur i ca. 1 døgn.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar