mandag den 6. januar 2014

Lakridsflødeboller

Det er sjovt at lave sine egne flødeboller, så kan man få dem, lige som man vil have dem! Jeg elsker disse lakridsflødeboller med marcipanbund - MUMS! 



16 stk.

½ dl. vand
150 g sukker
75 g glukosesirup
Lakridssirup efter smag 
2 tsk. citronsaft
½ stang vanilje
100 g æggehvide
400 g mørk chokolade
½ rulle marcipan
Hasselnødder

Skær marcipanen i 16 skiver af ca. 1/2 cm tykkelse, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 180° i 5-8 min. 
Kom vand, sukker, glukosesirup, lakridssirup, citronsaft og vaniljekorn i en lille gryde, skru op for middelvarme og kog det til en sirup uden låg, siruppen er færdig når den er 117° varm. Pisk så æggehviderne stive med 1 spsk. sukker, hæld herefter langsomt siruppen ned i æggehviderne imens der piskes. Når alt siruppen er tilsat skal der piskes i yderlige 8 minutter, indtil skummen er helt fast. Fyld nu skummet i en frysepose, klip et hjørne af og sprøjt skummet i en høj spiral på bundene. Lad dem hvile ved stuetemperatur i 6-12 timer. 
Chokolade-overtrækket laves ved at smelte 2/3 af chokoladen i et vandbad og herefter varme det op til 45-50°. Herefter tilsættes den sidste 1/3 af chokoladen og massen køles ned til 28-29°. Til sidst varmes chokoladen op til 31-32°, hvorefter flødebollerne kan dækkes med chokoladen. Slut af med at drysses flødebollerne med finthakket hasselnødder.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar