Det er sjovt at lave sine egne flødeboller, så kan man få dem, lige som man vil have dem! Jeg elsker disse lakridsflødeboller med marcipanbund - MUMS!
16 stk.
½ dl. vand
75 g glukosesirup
Lakridssirup efter smag
2 tsk. citronsaft
½ stang vanilje
100 g æggehvide
400 g mørk chokolade
½ rulle marcipan
Hasselnødder
Skær marcipanen i 16 skiver af ca. 1/2 cm tykkelse, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem
ved 180° i 5-8 min.
Kom vand, sukker,
glukosesirup, lakridssirup, citronsaft og vaniljekorn i en lille gryde, skru op for middelvarme og kog det til en sirup uden låg, siruppen er færdig når den er 117° varm. Pisk så æggehviderne stive med 1
spsk. sukker, hæld herefter langsomt siruppen ned i æggehviderne imens der piskes. Når alt siruppen er tilsat skal der piskes i yderlige 8 minutter, indtil skummen er helt fast. Fyld nu skummet i en frysepose,
klip et hjørne af og sprøjt skummet i en høj spiral på bundene. Lad dem hvile
ved stuetemperatur i 6-12 timer.
Chokolade-overtrækket laves ved at smelte 2/3 af chokoladen i et
vandbad og herefter varme det op til 45-50°. Herefter tilsættes den sidste 1/3 af chokoladen og massen køles ned til 28-29°. Til sidst varmes chokoladen op til 31-32°, hvorefter flødebollerne kan dækkes med chokoladen. Slut af med at drysses flødebollerne med finthakket hasselnødder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar