torsdag den 2. januar 2014

Kransekage

Kransekage er en tradition til nytår, og selvom det kan være lidt omstændig at lave sin egen, så betaler det sig i sidste ende, når man skal spise den! 

1 stk.

Kransekagemasse:
1 kg ren rå marcipan
300 g flormelis
80 g æggehvider

Glasur:
75 g flormelis
30 g æggehvider

Rør marcipan og flormelis sammen i en røremaskine, og tilsæt så æggehviderne lidt af gangen til massen er jævn. Kom kransekagemassen i en lukket plasticpose og læg den i køleskabet i mindst 2 timer.
Rul kransekagemassen ud i pølser, som er lige tykke, skær så pølserne ud i længderne 8, 10, 12, 14 cm osv. til massen er opbrugt. Husk dog en kugle til toppen! Luk hvert stykke sammen til en ring og sæt ringene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages i ovnen ved 200° til ringene er gyldne, ca. 14-18 minutter.
Lav sprøjteglasuren ved at piske æggehvider og flormelis sammen. Glasuren skal være så stiv, at den ikke flyder sammen, når piskningen stoppes. Kom glasuren i en plastikpose med et lille hul i enden og sprøjt glasuren over de kolde kransekageringe. Stabel ringene mens glasuren er våd, så kransekagen holder sin form. Pynt med flag osv. 


Tip: kransekagemassen kan også bruges til at lave petit fours, hvilket gøres nemmest ved at komme massen i mikroovnen ved 800 W i 10-20 sekunder af flere omgange til massen er blød. Kom derefter massen i en sprøjtepose med en passende tyl, og sprøjt den ud i passende størrelse på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages i ovnen ved 200° til de er gyldne. Bunden pensles med smeltet chokolade, når de er afkølet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar