torsdag den 2. januar 2014

Bedstemors kanelkage

Denne kage er en klassiker i min familie, som min bedstemor ofte laver, når vi kommer på besøg. MUMS! 


3 stænger

Gærdej:
125 g margarine
1 pk. gær
½ L mælk
75 g sukker
1 knsp. salt
1 æg
750 g mel

Kanelfyld:
250 g blød margarine
3 dl. brun farin
3 dl. sukker
4 spsk. kanel

1 æg til pensling

Smulder gæren i en skål og rør den ud i den lunkne mælk. Tilsæt margarine, æg, sukker og salt. Tilsæt herefter melet lidt af gangen og ælt til sidst dejen godt igennem. Dejen skal være blank og smidig. Lad dejen hæve i ½ time. 
Del dejen i 3 lige store stykker, og rul den ud på et meldrysset bord til en aflang firkant. Drys nu lidt mel på dejens overflade og smør herefter 1/3 af kanalfyldet på midten - husk ikke at smøre fyldet helt ud til kanterne. Drys lidt mel ovenpå fyldet og buk nu kanterne op. Fold herefter den ene side op over fyldet, og pensel overfladen samt enderne med et sammenpisket æg. Fold herefter den anden side over og luk stangen med en gaffel. 
Kom stangen over på en bageplade med bagepapir og pensel overfladen med det sammenpiskede æg. Bages i ovnen ved 200°  i 15-20 minutter.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar