Denne kage er en klassiker i min familie, som min bedstemor ofte laver, når vi kommer på besøg. MUMS!
3 stænger
Gærdej:
125 g margarine
1 pk. gær
½ L mælk
75 g sukker
1 knsp. salt
1 æg
750 g mel
Kanelfyld:
250 g blød margarine
3 dl. brun farin
3 dl. sukker
4 spsk. kanel
1 æg til pensling
Smulder gæren i en skål og rør den ud i den lunkne mælk. Tilsæt
margarine, æg, sukker og salt. Tilsæt herefter melet lidt af gangen og ælt til
sidst dejen godt igennem. Dejen skal være blank og smidig. Lad dejen hæve i ½ time.
Del dejen i 3 lige store stykker, og rul den ud på et
meldrysset bord til en aflang firkant. Drys nu lidt mel på dejens overflade og
smør herefter 1/3 af kanalfyldet på midten - husk ikke at smøre fyldet helt ud
til kanterne. Drys lidt mel ovenpå fyldet og buk nu kanterne op. Fold herefter
den ene side op over fyldet, og pensel overfladen samt enderne med et
sammenpisket æg. Fold herefter den anden side over og luk stangen med en
gaffel.
Kom stangen over på en bageplade med bagepapir og pensel
overfladen med det sammenpiskede æg. Bages i ovnen ved 200° i 15-20 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar