søndag den 5. januar 2014

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft er blevet yderst populært - og med god grund! Hyldeblomstsaft er på samme tid sød og frisk, en lækker kombination til at slukke tørsten på en varm sommerdag. 

Ca. 1 L

15 hyldeholmstskærme, skyllede og afdryppede
700 g sukker
4 dl vand
½ citron
20 g vinsyre

Skær citronen i skiver, og kom så citronskiver, vand, sukker og vinsyre i en mindre gryde. Skru op for middelvarme og lad grydens indhold koge kortvarigt op. Læg herefter hyldeblomstskærmene ned i en stor gryde og tilsæt citronblandingen. Sæt så gryden i køleskabet med låg på i 2 dage, så hyldeblomsterne kan trække alt smagen ud i citronlagen. Til sidst sies saften gennem et vådt klæde lagt i en si, hvorefter saften hældes på flaske. Opbevar saften i køleskabet og nyd den, mens den er frisk, eller frys saften ned. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar