Hyldeblomstsaft er blevet yderst populært - og med god grund! Hyldeblomstsaft er på samme tid sød og frisk, en lækker kombination til at slukke tørsten på en varm sommerdag.
Ca. 1 L
15 hyldeholmstskærme, skyllede og afdryppede
4 dl vand
½ citron
20 g vinsyre
Skær citronen i skiver, og kom så citronskiver, vand, sukker og
vinsyre i en mindre gryde. Skru op for middelvarme og lad grydens indhold koge kortvarigt op. Læg herefter hyldeblomstskærmene ned i en stor gryde og tilsæt citronblandingen. Sæt så gryden i køleskabet med låg på i 2 dage, så
hyldeblomsterne kan trække alt smagen ud i citronlagen. Til sidst sies saften gennem et vådt klæde lagt i en si, hvorefter saften hældes på flaske. Opbevar saften i køleskabet og nyd den, mens den er frisk,
eller frys saften ned.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar