tirsdag den 7. januar 2014

Youvetsi

Youvetsi er en græsk ret med stykker at mør lamme-/oksekød bagt i en krydret tomatsauce med pastaris og feta - det er LÆKKERT! 


8 personer

1 kg lam-, okse- eller kalvekød i store tern
500 g pastaris
3 dåser hk. tomat
1 spsk. koncentreret oksefond
3 løg, hakket fint
7 fed hvidløg, presset
1 chili, befriet for kerner og hakket fint
4 tsk. stødt koriander
2 tsk. paprika
1,5 spsk. honning
2 kanelstænger
Skal og saft fra 2 citron
400 g feta

Skær kødet i ca. 3 cm store tern og krydder dem med salt og peber. Steg kødet på alle 4 sider på en rygende varm pande, så overfladen netop bliver branket – læg så kødstykkerne op i stegesoen. Steg herefter løgene på panden til de er blanke og tilsæt også dem til stegesoen. Herefter kommes hvidløg, stødt koriander, paprika, citronskal og chili på panden og steges let. Tilsæt så honningen og steg i yderlig et par minutter. Til sidst tilsættes dåsetomater, kanelstænger, citronsaft og oksebouillonen, kog det hele kortvarigt op og tilsæt det så til stegesoen. Sæt stegesoen ind i en kold ovn sat på 150° i 3 timer, så bliver kødet helt mør!
Kog pastarisene i en gryde med rigeligt vand tilsat olie efter anvisning til de er næsten færdige, men stadig har lidt bid. Hæld vandet fra pastarisene og kom dem over i et stort fad sammen med saucen fra stegesoen. Top overfladen med feta skåret i tern og sæt fadet i ovnen og bag det hele i ca. 20-30 minutter ved 200°.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar