Disse boller er perfekt til morgenbordet eller til at tage med i madpakken. Bananerne søder bollerne sammen med honningen - et sundt alternativ.
36 stk.
9 dl. lunken vand
50 g gær
3 tsk. salt
1 æg
2 mosede bananer
50 g hvedeklid
100 g rugmel
300 g grahamsmel
75 g græskarkerner
1 kg hvedemel
Pensling: 1 æg og 50 g græskarkerner til drys
Smulder gæren ned i en stor skål og rør gæren ud i
vandet. Tilsæt salt og honning, herefter bananmos, æg, græskarkerner og de
grove meltyper. Rør dejen godt igennem mens hvedemelet tilsættes lidt af
gangen. Dejen skal være fugtig og let klistret og egner sig således ikke til æltning.
Lad dejen hæve 45 minutter tildækket.
Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt
dejklatter på bagepladen vha. 2 skeer. Pensel bollerne med det sammenpisket æg og
drys med græskarkerner. Lad bollerne efterhæve i 15 minutter.
Bag bollerne i ovnen ved 200° i 20 minutter til de er gyldne.
Bag bollerne i ovnen ved 200° i 20 minutter til de er gyldne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar