lørdag den 4. januar 2014

Grove bananboller

Disse boller er perfekt til morgenbordet eller til at tage med i madpakken. Bananerne søder bollerne sammen med honningen - et sundt alternativ. 

36 stk.

9 dl. lunken vand
50 g gær
2 spsk. honning
3 tsk. salt
1 æg
2 mosede bananer
50 g hvedeklid
100 g rugmel
300 g grahamsmel
75 g græskarkerner
1 kg hvedemel
Pensling: 1 æg og 50 g græskarkerner til drys

Smulder gæren ned i en stor skål og rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og honning, herefter bananmos, æg, græskarkerner og de grove meltyper. Rør dejen godt igennem mens hvedemelet tilsættes lidt af gangen. Dejen skal være fugtig og let klistret og egner sig således ikke til æltning. Lad dejen hæve 45 minutter tildækket. 
Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt dejklatter på bagepladen vha. 2 skeer. Pensel bollerne med det sammenpisket æg og drys med græskarkerner. Lad bollerne efterhæve i 15 minutter. 
Bag bollerne i ovnen ved 200° i 20 minutter til de er gyldne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar