torsdag den 2. januar 2014

Frugttærte

Denne frugttærte er virkelig lækker og oven i købet nem at lave - perfekt til familiefødselsdage, hvor man får mange gæster på besøg. 



1 bradepande

Dej del 1:
300 g smør
300 g sukker
6 æggeblommer
225 g hvedemel
5 tsk. bagepulver

Dej del 2:
6 æggehvider
450 g sukker
3 tsk. vaniljesukker
150 g hakkede hasselnødder

Fyld:
5 dl piskefløde
5 dl cremefraise
Vaniljesukker
Frugtstykker

Kom sukker og æggeblommer i en skål og pisk det sammen til det er lyst. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt det til æggeblandingen sammen med resten af ingredienserne af dej 1. Pisk dejen godt igennem med en håndmixer. 
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukkeret og pisk til massen er luftig. Rør resten af ingredienserne af del 2 i og bland del 1 og 2 sammen i en skål. Fordel herefter dejen i en bradepande beklædt med bagepapir. Bages i ovnen ved 200° i 30 minutter. 
Cremen laves ved at piske fløden og blande den med cremefraise og vaniljesukker. Når kagen er kold fordeles cremen på kagen og pyntes med frugtstykker fx fersken, jordbær, vindruer og mango.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar