torsdag den 2. januar 2014

Chokoladefondant

Chokoladefondant er virkelig nemt at lave, men er samtidig også en super lækker dessert, der har en intens chokoladesmag. 


8 stk.            

200 g mørk chokolade
200 g smør
100 g sukker
80 g mel
200 g æggeblomme
100 g æggehvider

Hak chokoladen groft, og kom den ned i en stålskål sammen med smør og sukker og smelt det hele over et vandbad. Si så melet ned i chokoladeblandingen, og vend det hele rundt. Til sidst tilsættes æggeblommer og så æggehvider mens dejen vendes rundt. 
Smør 8 muffin-forme og fordel dejen heri. Formene opbevares tildækket i køleskabet indtil de skal bages. 
Bages i ovnen ved 200° i 10 minutter, afkøles let og befries så fra formene. Serveres straks fx med vaniljeis eller jordbæris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar