Tarteletter er en dansk klassiker, som de fleste elsker. Denne opskrift lavet helt fra bunden er simpelthen fantastisk!
6 personer
1 stor høne
½ knoldselleri
2 gulerødder
2 løg
Evt. ekstra hønsebouillon
2 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
1 dl. piskefløde
1 dåse asparges
Salt og peber
Laurbærblade, timian og persille
Kom høne, grøntsager og krydderurter i en stor gryde og hæld vand på til det dækker. Kog det hele til hønen er mør, og lad den så køle af. Herefter plukkes hønen og kødet skæres i mindre stykker.
Kom skroget tilbage i suppen og kog i yderligere 1 time,
hvorefter suppen sies og evt. koges videre ind.
I en anden gryde laves en opbagning af smør og mel, hvorefter
der spædes til med hønsefond og lidt af aspargesvæsken mens der piskes. Tilsæt så fløden, og lad saucen koge, indtil du opnår den rette konsistens. Til sidst tilsættes hønsekød og asparges, og der smages til med salt,
peber og evt. ekstra hønsebouillon.
Serveres med lune tarteletskaller, agurk og tomat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar