Laks er bare lækkert, og jeg elsker laks indbagt i butterdej med spinat! Server retten med en god salat.
4 personer
4 plader butterdej
800 g laksefilet
500 g spinat
2 dl. piskefløde
2 spsk. smør
1 spsk. hvedemel
1 tsk. sukker
Salt og peber
Optø spinaten og pres den fri for væde.
Kom smørret i en varm pande og lad spinaten dampe af heri nogle minutter. Tilsæt nu melet og derefter
fløden, og lad saucen koge lidt. Tilsæt herefter saft og skal fra
limen og smag til med sukker, salt og peber. Stil spinatsaucen til afkøling, den
skal være helt kold inden den lægges på butterdejen, da denne ellers smelter.
Skær laksen i passende stykker, der kan fordeles på
butterdejen.
Rul butterdejspladerne ud i kvadrater på ca. 20 x 20 cm, læg
spinatsaucen i bunden og laksen ovenpå. Pensl kanterne af butterdejen med æg og
saml butterdejen om fisken med en gaffel. Læg butterdejspakkerne på en bageplade
beklædt med bagepapir og pensel butterdejspakkerne med æg.
Bages i ovnen ved 200° i 25 minutter, eller til de er gyldne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar