søndag den 22. december 2013

Butterdejsindbagt laks

Laks er bare lækkert, og jeg elsker laks indbagt i butterdej med spinat! Server retten med en god salat. 

4 personer

4 plader butterdej
800 g laksefilet 
500 g spinat
2 dl. piskefløde
2 spsk. smør
1 spsk. hvedemel
Saft og skal af 1 lime
1 tsk. sukker
Salt og peber

Optø spinaten og pres den fri for væde. 
Kom smørret i en varm pande og lad spinaten dampe af heri nogle minutter. Tilsæt nu melet og derefter fløden, og lad saucen koge lidt. Tilsæt herefter saft og skal fra limen og smag til med sukker, salt og peber. Stil spinatsaucen til afkøling, den skal være helt kold inden den lægges på butterdejen, da denne ellers smelter.
Skær laksen i passende stykker, der kan fordeles på butterdejen.
Rul butterdejspladerne ud i kvadrater på ca. 20 x 20 cm, læg spinatsaucen i bunden og laksen ovenpå. Pensl kanterne af butterdejen med æg og saml butterdejen om fisken med en gaffel. Læg butterdejspakkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensel butterdejspakkerne med æg.
Bages i ovnen ved 200° i 25 minutter, eller til de er gyldne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar