lørdag den 21. december 2013

Svensk pølseret

Svensk pølseret er en klassiker, som de fleste danskere kender til. Jeg synes retten er dejlig nem at lave og smager super godt, når den laves med kvalitetspølser. 



4-6 personer

1 kg kartofler
2 løg
6-7 pølser af god kvalitet, gerne med krydderi
0,5 spsk. alm. paprika
Lidt røget paprika, stærk paprika og rosen paprika
2,5 dl. madlavningsfløde
70 g tomatpure
½ spsk. salt
2 store håndfulde ærter

Skræl kartoflerne, skær dem i mundrette stykker og kog dem i en stor gryde. Lad herefter kartoflerne køle af. 
Skær løgene i små tern og skær pølserne i skrå skiver – jo mere skrå de bliver, jo mere overflade og jo bedre smag!
Svits løgene af i en sauterpande til de er gyldne og gennemsigtige. Herefter tilsættes paprikaen, som ristes let af. Tilsæt så pølserne, og lad dem blive brune – jo mere farve, jo mere smag. Herefter tilsættes tomatpureen, salt og til sidst fløden mens saucen røres godt rundt. Til sidst tilsættes ærterne og derefter kartoflerne, som vendes forsigtigt i saucen, så de ikke går i stykker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar