Svensk pølseret er en klassiker, som de fleste
danskere kender til. Jeg synes retten er dejlig nem at lave og smager super
godt, når den laves med kvalitetspølser.
4-6 personer
1 kg kartofler
2 løg
6-7 pølser af god kvalitet, gerne med krydderi
0,5 spsk. alm. paprika
Lidt røget paprika, stærk paprika og rosen paprika
2,5 dl. madlavningsfløde
70 g tomatpure
½ spsk. salt
2 store håndfulde ærter
Skræl kartoflerne, skær dem i mundrette stykker og kog dem i en stor gryde. Lad herefter kartoflerne køle af.
Skær løgene i små tern og skær pølserne i skrå skiver – jo
mere skrå de bliver, jo mere overflade og jo bedre smag!
Svits løgene af i en sauterpande til de er gyldne og gennemsigtige. Herefter tilsættes paprikaen, som ristes let af. Tilsæt så
pølserne, og lad dem blive brune – jo mere farve, jo mere smag. Herefter tilsættes
tomatpureen, salt og til sidst fløden mens saucen røres godt rundt. Til sidst tilsættes ærterne og derefter kartoflerne, som vendes forsigtigt i
saucen, så de ikke går i stykker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar