Jeg elsker denne spinattærte! Spinaten og osten harmonerer helt perfekt, og så er den nem at lave. Server med en grøn salat til.
26 cm
Tærtedej:
100 g rugmel
100g hvedemel
100 g koldt smør
1 tsk. salt
1-2 spsk. koldt vand
Fyld:
400 g frisk spinat
1 løg
2 fed hvidløg
125 g ricotta
100 g feta
1 dl. sødmælk
2 æg
Salt og peber
50 g friskrevet parmesan
Bland rugmel, hvedemel og salt sammen i en skål. Smulder smørret i
blandingen, og saml dejen med vandet. Smør en tærteform med margarine og tryk tærtedejen ud
heri med hænderne. Bag tærtedejen i ovnen ved 200° i 10 minutter.
Skyl spinaten, fjern de groveste stilke og hak
herefter hvidløg og løg fint. Steg løg og hvidløg i en sauterpande til de
bliver blanke, kom herefter spinaten ved, og lad den falde sammen. Tilsæt til
sidst lidt salt.
I en skål piskes ricotta, mælk og æg
sammen. Krydder osteblandingen med salt og peber. Vend nu spinaten ned i tærtebunden, drys fetatern hen over og kom ostemassen på til sidst. Top tærten med revet parmesan. Bages i ovnen ved 200° i 30 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar