tirsdag den 24. december 2013

Spinattærte

Jeg elsker denne spinattærte! Spinaten og osten harmonerer helt perfekt, og så er den nem at lave. Server med en grøn salat til. 



26 cm

Tærtedej:
100 g rugmel
100g hvedemel
100 g koldt smør
1 tsk. salt
1-2 spsk. koldt vand

Fyld:
400 g frisk spinat
1 løg
2 fed hvidløg
125 g ricotta
100 g feta
1 dl. sødmælk
2 æg
Salt og peber
50 g friskrevet parmesan

Bland rugmel, hvedemel og salt sammen i en skål. Smulder smørret i blandingen, og saml dejen med vandet. Smør en tærteform med margarine og tryk tærtedejen ud heri med hænderne. Bag tærtedejen i ovnen ved 200° i 10 minutter.
Skyl spinaten, fjern de groveste stilke og hak herefter hvidløg og løg fint. Steg løg og hvidløg i en sauterpande til de bliver blanke, kom herefter spinaten ved, og lad den falde sammen. Tilsæt til sidst lidt salt. 
I en skål piskes ricotta, mælk og æg sammen. Krydder osteblandingen med salt og peber. Vend nu spinaten ned i tærtebunden, drys fetatern hen over og kom ostemassen på til sidst. Top tærten med revet parmesan. Bages i ovnen ved 200° i 30 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar