tirsdag den 24. december 2013

Salat med stegt gedeost

Jeg er helt vild med gedeost, og denne salat med indbagt gedeost er en af mine favoritter. Den går både godt som forret eller som hovedret med en god bøf til. 


4 personer

1 bk. blandet salat
12 solmodne tomater
1 kop majs
1 agurk
1 pose pinjekerner
1 gedeost
2 æg
150 g rasp
3 spsk. timian
Lidt honning
Hvidvinseddike og balsamico
Sort peber

Skær gedeosten i 4 lige store skiver, paner dem 2 gange i først de sammenpiskede æg og dernæst i en blanding af rasp og rosmarin.
Steg gedeosten i en pande med rigeligt rapsolie for middelsvag varme indtil overfladen er gylden. Endnu bedre er det af friturestege osten.
Lav salaten af de blandede salatblade, solmodne tomater, majs, agurk samt pinjekerner, som er tørristet på panden.
Til sidst laves en dressing af honning, hvidvinseddike, balsamico og friskkværnet sort peber. Dressingen skal være både sur og sød. 
Hæld nu dressingen over salaten og server den med gedeosten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar