lørdag den 28. december 2013

Ris a la mande

Ris a la mande er en af julens helt store klassikere, og denne opskrift med hakkede mandler er klart min favorit. 

Ca. 8 personer

1 portion risengrød af 1 L mælk
4 dl. piskefløde
150 g smuttede mandler
1 vaniljestang
4 spsk. sukker

Kom mandlerne i en tallerken og hæld kogende vand over - lad dem trække i 15 minutter, så skallen er lige til at smutte af. Smut herefter mandlerne, læg 1 til side og hak resten groft. Vend de hakkede mandler i den kolde risengrød. 
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud, put dem op i en skål sammen med fløde og sukker og pisk til det bliver til en stiv flødeskum. Vend flødeskummen i risengrøden og kom den færdige ris a la mande samt den smuttede mandel i en serveringsskål, og stil den på køl nogle timer, så vaniljesmagen kan trænge ud i grøden. 
Server med varm kirsebærsauce. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar