søndag den 29. december 2013

Julekagen

Denne julekage er et super lækkert alternativ til julefrokosterne, hvis man ikke er så meget til ris a la mande. Den er et stort hit blandt mine veninder - og med god grund! 


6-8 personer

100 g mandler 
100 g hasselnødder
100 g valnødder
125 g tørret figner
75 g tørret dadler
50 g tørret abrikos
50 g tørret tranebær
½ tsk. stødt kanel
¼ tsk. stødt ingefær
¼ tsk. stødt nellike
¼ tsk. stødt koriander
¼ tsk. stødt muskatnød
1 spsk. hvedemel
2,5 dl. flormelis
¾ dl. honning
Drys: flormelis og kanel 

Start med at hakke nødder og det tørrede frugt i små stykker. Bland så krydderier, flormelis og hvedemel sammen i en stor skål og tilsæt de hakkede nødder og tørrede frugter. Vend det hele rundt i skålen.
Kom honningen op i en lille gryde og smelt den under svag varme. Tilsæt herefter honningen til skålens indhold og rør rund til massen bliver ensformig. 
Smør en springform med smør og kom dejen heri. Bag julekagen i ovnen ved 200° til kagen er fast og gylden, dvs. ca. 30 minutter.
Når kagen er afkølet drysses den med en blanding af kanel og flormelis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar