Rendang er super krydret og spændende! Retten indeholder det bedste fra Østen.
5 personer
1 kg oksetykkam i store tern
4 dl. kokosmælk
1 stilk citrongræs, fladbanket
Sambal:
1 løg
1/2 helt hvidløg
1 spsk. ingefær
1 spsk. galangarod
2 friske chili
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. spidskommen
1,5 tsk. korianderfrø
1 spsk. stærk karry
Efterkrydring: 1 spsk. tamarindpasta og 1/2 spsk.
muscovadosukker
Rist spidskommen og korianderfrø af på en varm pande og knus dem herefter i en morter. Bland det hele sammen med resten af
ingredienserne til sambalen i en foodprocessor og kør det til en tyk pasta.
Steg kødet på alle sider, og kom det op i stegesoen. Tilsæt
sambal, citrongræs og kokosmælk og sæt stegesoen i ovnen ved 150° i ca. 3 timer. Efterkrydder med tamarindpasta og muscovadosukker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar