lørdag den 21. december 2013

Mørbradsgryde a la Uhrenholt

Denne ret er vi helt vilde med i min familie! Den er nem at lave og smager fantastisk på en kold efterårsdag.  



4 personer

800 g svinemørbrad, skåret 4x2 cm tykke
1 pk. bacon i tern
4 løg, skåret i kvarte
500 g champignon
1 pakke cocktailspølser af god kvalitet
1 stor dåse tomatpure
½ L fløde
4 spsk. paprika
Rosmarin
Salt og peber

Kom løgene ned i en varm sauterpande og svits det af, til de er let bløde. Kom herefter løgene op i stegesoen. Tilsæt så baconen til sauterpanden og steg det, til det er let sprødt. Kom så baconen op i stegesoen. Herefter brunes kødet i sauterpanden, så det bliver branket på alle 4 sider. Kom derefter kødet op i stegesoen. Når kødet er stegt tilsættes tomatpuréen, som kortvarigt brunes af. Tilsæt herefter fløden sammen med paprika, rosmarin, salt og peber. Sæt stegesoen i ovnen og bag retten ved 150° i ca. 3 timer.
30 minutter inden servering kommes de kvarte champignon samt cocktailspølser ned i stegesoen. Rør det hele rundt, så pølser og champignon bliver dækket af væske. Inden servering jævnes saucen, hvis den er for tynd.  
Serveres med kartoffelmos eller ris. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar