Denne ret giver pasta med kødboller en helt ny mening. Retten passer til alle aldersklasser og smager himmelsk!
Ca. 4-6 personer
Ca. 4-6 personer
500 g hk. svine- og kalvekød
1 håndfuld rasp
2 æg
1 håndfuld parmesanost
Et lille bundt bredbladet persille
1 løg
2-3 fed hvidløg
1 dåse hk. tomater
2 bk. cherrytomater
1 glas hvidvin
1,5 dl fløde
Et lille bundt frisk basilikum
1 pk. god bacon
400-500 g pasta (fx rørpasta)
Revet parmesanost og frisk mozzarella til topping
Hak løg og hvidløg, og svits det i en varm sauterpande sammen med baconen. Skær cherrytomaterne i kvarte, tilsæt dem og lad dem stege til de
bliver bløde og smattede. Tilsæt hvidvinen og lad den koge lidt ind, tilsæt så
de hk. tomater og derefter fløden - smag til med salt, peber og basilikum.
I en skål blandes det hakkede svine- og kalvekød med 1 spsk.
salt, lidt peber, rasp, revet parmesan, 2 æg og persille. Lad gerne farsen stå
og trække en halv time mens tomatsaucen laves. Form små kødboller af farsen med
våde fingre, og tilbered dem i den simrende tomat sauce.
Kog pastaen til den er al dente. Fordel så tomatsauce,
kødboller og pasta lagvis i et ovnfast fad og top med frisk
mozzarella skåret i skiver og revet parmesan. Bages i ovnen ved 200 ° i 15-20 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar