fredag den 27. december 2013

Bagt kartoffelmos

Kartoffelmos er bare lækkert! Jeg elsker denne version med hvidløg og ost, som giver en mere kraftig smag. 

6 personer

1,5 kg kartofler, skåret i grove stykker
10 store fed hvidløg
400 g revet ost
75 g smør
Kartoffelvand
1 spsk. groft salt
Friskkværnet peber

Kom kartofler og hvidløg op i en stor gryde, og kog dem ved svag varme i 20 minutter, til kartoflerne er møre. Hæld vandet fra over i en anden skål - det skal bruges til kartoffelmosen. Herefter moses kartofler og hvidløg med lidt af kartoffelvandet til en tyk mos med en håndmixer mens smør, salt, peber og 300 g af osten tilsættes. Til sidst kommes kartoffelmosen op i et smurt ildfast fad og resten ad osten drysses over toppen. Bages i ovnen ved 225° i 25 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar