torsdag den 26. december 2013

Gran canariske kartofler

Gran canariske kartofler er super lækkre, især om sommeren til grill-mad sammen med en hjemmelavet mojo eller aoli. 

4 personer

600 g babykartofler
Ca. 1 L vand
120 g salt
2 spsk. olie

Rengør kartoflerne for jord, kom dem i en gryde, og hæld vand på indtil kartoflerne er dækket. Tilsæt saltet og kog kartoflerne i 10 min (de må ikke være helt møre!).
Tænd ovnen på 200° over- og undervarme/175° varmluft.
Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle af i ca. 15 minutter. Kom herefter kartoflerne i en frysepose med olien og ryst, så olien fordeler sig på kartoflerne. Læg til sidst kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 12-15 minutter, til den får en sprød skorpe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar