søndag den 22. december 2013

Gullasch

Gullash er en ret de fleste danskere kender til og elsker! Retten er oprindelig fra Ungarn, og det kan smages i denne version, som er godt krydret med paprika. 


6 personer

600 g oksekød, skåret i tern
4 løg, skåret i kvarte 
6 gulerødder, skåret i tern
½ rød peberfrugt, skåret i skiver
2 fed hvidløg, hakket fint 
1 spsk. tomatpure
1 dåse hk. tomater 
4 dl. vand
spsk. hvedemel
3 spsk. mild paprika
2 tsk. rosenpaprika
2 tsk. røget paprika
2 tsk. stærk paprika
2 tsk. ristet kommen
2 tsk. ristet spidskommen
4 laurbærblade
½ spsk. muscovadosukker
2,5 dl. fløde
Æbleeddike
Salt og peber

Steg grøntsagerne gyldne og kom dem i stegesoen.
Vend kødet i mel krydret med salt og peber, steg det derefter på en varm pande, så alle sider bliver branket. Læg så kødet i stegesoen.
Hæld de øvrige ingredienser i sauterpanden og varm lidt op. Tilsæt saucen til stegesoen, og sæt derefter stegesoen ind i en kold ovn sat på 150° i 3 timer. 
Serveres med kartoffelmos.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar