Gullash er en ret de fleste danskere kender til og elsker! Retten er oprindelig fra Ungarn, og det kan smages i denne version, som er godt krydret med paprika.
6 personer
600 g oksekød, skåret i tern
4 løg, skåret i kvarte
6 gulerødder, skåret i tern
½ rød peberfrugt, skåret i skiver
2 fed hvidløg, hakket fint
1 spsk. tomatpure
1 dåse hk. tomater
4 dl. vand
3 spsk. hvedemel
3 spsk. mild paprika
2 tsk. rosenpaprika
2 tsk. røget paprika
2 tsk. stærk paprika
2 tsk. ristet kommen
2 tsk. ristet spidskommen
4 laurbærblade
½ spsk. muscovadosukker
2,5 dl. fløde
Æbleeddike
Salt og peber
Steg grøntsagerne gyldne og kom dem i stegesoen.
Vend kødet i mel krydret med salt og peber, steg det derefter på en varm pande, så alle sider bliver branket. Læg så kødet i stegesoen.
Hæld de øvrige ingredienser i sauterpanden og varm lidt op.
Tilsæt saucen til stegesoen, og sæt derefter stegesoen ind i en kold ovn sat på
150° i 3 timer.
Serveres med kartoffelmos.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar