mandag den 24. februar 2020

Havre-/quinoagrød

Denne grød er nem at lave, smager godt og mætter - what's not to like?! 


2 personer

½ dl. kogt quinoa 
1 dl. finvalsede havregryn 
1 dl. grovvalsede havregryn (evt. blandede havre-, spelt- og byggryn)
1 spsk. solsikkekerner 
1 dl. mælk 
2 dl. vand 
Lidt salt 

Topping: 
Frisk frugt fx banan, blåbær, hindbær, brombær, mango 
Nødder fx mandler, valnødder, pekannødder 
Peanut butter, almond butter, dulce de leche eller hvad du har lyst til 

Kom ingredienserne til grøden i en lille gryde og kog grøden op under middelvarme og omrøring indtil den har en cremet konsistens. Kom grøden op i en dyb tallerken/skål og pynt med toppings. 

TIP: hvis det skal gå hurtigt, kan du blande ingredienserne til grøden i gryden om aftenen – så skal den ikke koge så længe næste morgen. Du kan desuden lave dobbelt portion og varme resten op dagen efter – der skal blot tilsættes lidt vand, når du varmer grødresten op i gryden. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar