onsdag den 12. august 2015

Creme catalane

Creme catalane er lidt besværlig at lave, men alt besværet værd! Jeg er vildt med blandingen af kanel, citron og appelsin, som giver den et helt anden smag end créme brulée


4 personer

2,5 dl piskefløde
2,5 dl sødmælk
7 æggeblommer
90 g sukker
1 spsk. Amaretto
Revet skal fra 1,5 citroner og 1,5 appelsiner
1 kanelstang
Rørsukker til toppen

Pisk æggeblommer og sukker til en lys, luftig masse i en stor skål. vend Amarettoen i.
Kom piskefløde, mælk, kanelstang og skalerl fra appelsiner og citroner i en lille gryde. Varm blandingen op til kogepunktet for svag varme. Sigt herefter blandingen ned i en anden skål og lad den køle af nogle minutter. Rør herefter mælkeblandingen ned i æggeblandingen.
Kom crememassen ned i et vandbad og varm den langsomt op under svag varme og omrøring. PAS PÅ at cremen ikke får for meget varme og skiller! Den skal bare blive lidt tyk, så er den færdig og skal af varmen. Køl så cremen hurtigt ned i et koldt vandbad imens der piskes.Kom den afkølede creme i 4 små, ovnfaste portionsskåle og drys overfladen med rørsukker. Bages i ovnen ved grill til  sukkeret karamelliserer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar