Macarons er blevet utrolig populært - og med god grund! De er nemme at lave og perfekte til en god kop kaffe, så det er bare med at komme i gang :)
Ca. 15 stk.
Bunde:
75 g mandelmel
2 æggehvider
115 g flormelis
50 g sukker
1-2 tsk. stærk espresso-kaffe
1 tsk. kakao
Fyld:
110 g mascarponeost
25 g sukker
1 spsk. amaretto
Pisk æggehviderne stive i en stor skål, tilsæt så sukkeret
lidt efter lidt, mens æggehviderne piskes til en luftig, blank marengsmasse.
Bland mandelmel, flormelis og kakao sammen i en anden skål og
vend herefter blandingen forsigtigt ned i marengsmassen lidt af gangen. Tilsæt
til sidst kaffen og fold massen sammen med spatel til den er blank og har en
tyk, lang konsistens. Hæld nu dejen i en sprøjtepose med en metaltylle på 1 cm.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir og tryk små cirkler dej ud
herpå – ca. 30 stk. i alt. Bank pladerne ned i bordpladen for at fjerne evt.
luftbobler. Lad nu bundene hvile ved stuetemperatur i 30 minutter.
Bages i ovnen ved 160° i 10-15 minutter, hvorefter bundene skal køle af på en bagerist.
Lav til sidst fyldet ved at piske mascarponeost,
sukker og amaretto godt sammen. Smør fyldet på halvdelen af bundene og læg så
de resterende bunde ovenpå.
Obs.: macarons skal spises samme dag, som de er
lagt sammen, da de ellers bliver bløde
Ingen kommentarer:
Send en kommentar