fredag den 3. januar 2014

Lakrids panna cotta

Denne panna cotta lavet på lakrids er lækker! Toppingen af pærer giver lidt syrlighed, som passer perfekt til den søde og cremede panna cotta. 


4 personer

Panna cotta:
3 tsk. lakridspulver
2 blade husblas
½ L piskefløde
1,5 spsk. sukker

Pære-topping:
2 pære
Lidt finthakket citronmelisseblade
1 tsk. fintrevet limeskal
½ dl. limesaft
2 spsk. rørsukker

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
Kom fløde, sukker og lakridspulver i en lille gryde og bring massen i kog under omrøring under svag varme. Når grydens indhold koger let tages den af varmen og husblassen tages op af vandet og kommes ned i gryden – et blad af gangen. Rør grundigt rundt med et piskeris til husblassen er helt opløst. Fordel massen i 4 små glas med ca. 1,25 dl i hver, og stil derefter glassene i køleskabet i mindst 5 timer, gerne til næste dag.
Lav pære-toppingen ved at skrælle pærerne og skære dem i mindre stykker. Rør så sukker, limeskal, limesaft og citronmelisse sammen og vend pærerne heri. Stil blandingen på køl i mindst ½ time, så smagen kan trække ud. 
Server lakrids panna cottaen med pære-toppingen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar