Denne panna cotta lavet på lakrids er lækker! Toppingen af pærer giver lidt syrlighed, som passer perfekt til den søde og cremede panna cotta.
4 personer
Panna cotta:
3 tsk. lakridspulver
2 blade husblas
½ L piskefløde
1,5 spsk. sukker
Pære-topping:
Lidt finthakket citronmelisseblade
1 tsk. fintrevet limeskal
½ dl. limesaft
2 spsk. rørsukker
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
Kom fløde, sukker og lakridspulver i en lille gryde og bring massen
i kog under omrøring under svag varme. Når grydens indhold koger let tages den af varmen og husblassen tages op af vandet og kommes ned i gryden – et blad af gangen. Rør grundigt rundt med et piskeris til husblassen
er helt opløst. Fordel massen i 4 små glas med ca. 1,25 dl i hver, og stil
derefter glassene i køleskabet i mindst 5 timer, gerne til næste dag.
Lav pære-toppingen ved at skrælle pærerne og skære dem i mindre stykker. Rør så sukker, limeskal, limesaft og citronmelisse sammen og
vend pærerne heri. Stil blandingen på køl i mindst ½ time, så smagen kan trække ud.
Server lakrids panna cottaen med pære-toppingen.
Server lakrids panna cottaen med pære-toppingen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar