lørdag den 4. januar 2014

Groft franskbrød bagt i gryde

Dette brød kræver tid, men er super let at lave! Tilberedningen i gryden giver en helt speciel sprød skorpe og den lange tilberedningsprocess giver en svampet brød. MUMS!



1 brød

400 g hvedemel mel
200 g grahamsmel eller anden grov meltype
5 dl. vand
2 dl solsikkekerner
Gær, på størrelse med en ærte
2 tsk. salt
1 spsk. honning
Evt. salt og peber på toppen  

Rør gæren ud i vandet i en stor skål og tilsæt derefter salt, honning, solsikkekerner og de 2 typer mel. Rør det hele godt sammen med en stor grydeske. Lad dejen hæve i 12 timer ved stuetemperatur til den er let, luftig og fyldt med bobler. Hæld så dejen ud på et meldækket bord og fold den sammen i tre led et par gange. Læg herefter dejen op i et  fad smurt med olie, og lad den hæve i 2 timer.
Varm ovnen op til 250 ° med en mellemstor gryde i. Når ovnen er varm vendes dejen ned i gryde, så gryden max er halvt fyldt. Pensel evt. toppen af brødet med olie og drys med salt og peber. Sæt låget på gryden. 
Bag brødet i gryden med låg i 30 minutter ved 250°, tag så låget af og bag de sidste 15 minutter uden låg ved 230°.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar